Voordelen van slaapoefentherapie aan huis:

  • effectieve intake omdat de eigen slaapomgeving veel info biedt

  • de oefeningen zijn laagdrempelig in eigen omgeving

  • het geleerde kan gelijk in praktijk toegepast worden

Hulpvraag

"ik wil beter kunnen doorslapen zodat ik me fitter voel op mijn werk"

"Als ik vannacht maar kan slapen.....

Komen deze gedachten u bekend voor? Dan bent u niet de enige.

Volgens recente cijfers worstelen 1,5 miljoen Nederlanders elke avond met piekeren, liggen ze te malen en te woelen of liggen ze tevergeefs te wachten op de slaap die maar niet komt. Een derde van Nederland slaapt weleens slecht.

We spreken van een probleem als iemand gedurende langere tijd minder slaapuren maakt dan gezond voor hem is en als daar klachten door veroorzaakt worden. Meestal zijn er concentratieproblemen, stemmingswisselingen, hoofdpijn, duizeligheid, piekeren, vergeetachtigheid en natuurlijk vermoeidheid.

Verschillende soorten slaapproblemen:

  • Inslaapproblemen: als het inslapen langer dan 3/4 uur duurt, gedurende een periode van ongeveer een maand.

  • Doorslaapproblemen:   wanneer u moeiteloos inslaapt, maar meerdere malen op een nacht wakker wordt en pas na  3/4 uur of langer weer inslaapt.

  • Te vroeg wakker worden: meerdere dagen per week uren voor de wekker wakker worden en maar moeilijk weer in slaap kunnen komen.

  • Ongewenste gedragingen tijdens de slaap o.a. angst / paniek / dromen / overmatig zweten.

  • (langdurig) gebruik van slaapmedicatie.

Vaak gaan deze problemen na korte tijd weer over. Maar als de klachten blijvend zijn wordt het tijd om actie te ondernemen. Wat kan je bijvoorbeeld zelf doen? Bij de slaapoefentherapeut kan je weer leren slapen. Meestal is er sprake van diverse oorzaken waardoor het slapen niet meer lukt. Moeite met inslapen, doorslapen, of te vroeg wakker worden, wordt beïnvloed door de invulling van de hele dag. Samen met de therapeut wordt er gekeken naar wat men doet overdag, wat men ’s avonds doet en wat er door het hoofd gaat in de nacht. Met inzichten over gezond slaapgedrag, ontspanningsoefeningen, gedachten training en oefentherapie wordt er zo gewerkt aan beter leren slapen.

Het is bekend dat de werking van slaapmedicatie na twee weken over is. Wat blijft zijn de bijwerkingen en de gedachte dat medicijnen helpen. Met oefentherapie wordt er actief gewerkt aan het eigen functioneren.

 

Slaapoefentherapie wordt voor een groot deel of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering!

De slaapoefentherapie is direct toegankelijk d.w.z. dat u ook zonder verwijsbrief van uw huisarts een afspraak kunt maken.

Oefentherapie op uw locatie / aan huis in:

Baexem

Beegden

Grathem

Haelen

Heel

Horn

Panheel

Wessem

06 4756 75 75

 

marjo@beterbewegenenslapen.nl

afspraken in overleg

Molenstraat 16, 6099AK Beegden