top of page

Beter Ademen

Ademtherapie

Ademhalen lijkt vanzelfsprekend, totdat je last krijgt van benauwdheid. Bijvoorbeeld door een allergie, hyperventilatie, corona (COVID-19) of een chronische longziekte. Als je weinig uithoudingsvermogen hebt of regelmatig in ademnood verkeert, kan dit een negatieve impact hebben op je dagelijks leven. Houden de klachten te lang aan, dan raakt je lichaam uit balans. Hierdoor kun je in een vicieuze cirkel belanden.

 

Oefentherapie helpt je die cirkel te doorbreken en klachten in de toekomst te voorkomen. De oefentherapeut behandelt diverse ademhalingsklachten en luchtwegziekten, en kan je helpen een betere conditie te verkrijgen. Je kunt bij de oefentherapeut terecht bij onder andere:

hyperventilatie

kortademigheid

benauwdheid

restklachten van COVID-19 (Long COVID)

Eerst achterhaalt de oefentherapeut samen met jou de oorzaak van je ademhalingsklachten. Samen stel je een behandelplan op, zodat de therapie aansluit op je hulpvraag, je dagelijkse activiteiten en je mogelijkheden. De behandeling bestaat uit persoonlijke coaching en geeft langdurig resultaat. De oefeningen worden afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

pexels-photo-321576.jpeg
BeterBS_logo01_XL_rgb.jpg

Heb je moeite met goed doorademen? 

Last van duizeligheid, hartkloppingen of paniek? 

bottom of page