

Beter Slapen

​
Verschillende soorten slaapproblemen:
-
Inslaapproblemen: als het inslapen langer dan 3/4 uur duurt, gedurende een periode van ongeveer een maand.
-
Doorslaapproblemen: wanneer u moeiteloos inslaapt, maar meerdere malen op een nacht wakker wordt en pas na 3/4 uur of langer weer inslaapt.
-
Te vroeg wakker worden: meerdere dagen per week uren voor de wekker wakker worden en maar moeilijk weer in slaap kunnen komen.
-
Ongewenste gedragingen tijdens de slaap o.a. angst / paniek / dromen / overmatig zweten.
-
(langdurig) gebruik van slaapmedicatie.
​
​
​
Vaak gaan deze problemen na korte tijd weer over. Maar als de klachten blijvend zijn wordt het tijd om actie te ondernemen. Wat kan je bijvoorbeeld zelf doen? Bij de slaapoefentherapeut kan je weer leren slapen. Meestal is er sprake van diverse oorzaken waardoor het slapen niet meer lukt. Moeite met inslapen, doorslapen, of te vroeg wakker worden, wordt beïnvloed door de invulling van de hele dag. Samen met de therapeut wordt er gekeken naar wat men doet overdag, wat men ’s avonds doet en wat er door het hoofd gaat in de nacht. Met inzichten over gezond slaapgedrag, ontspanningsoefeningen, gedachten training en oefentherapie wordt er zo gewerkt aan beter leren slapen.
Het is bekend dat de werking van slaapmedicatie na twee weken over is. Wat blijft zijn de bijwerkingen en de gedachte dat medicijnen helpen. Met oefentherapie wordt er actief gewerkt aan het eigen functioneren.
Slaapoefentherapie wordt voor een groot deel of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering!
De slaapoefentherapie is direct toegankelijk d.w.z. dat u ook zonder verwijsbrief van uw huisarts een afspraak kunt maken.
ensendieck helpt jou met het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.
De oefentherapeut kijkt samen met jou naar je leefstijl, je lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Door samen je alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, kunnen veel klachten worden herleid. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar je hele lichaam. En zodra je weet waar de pijn vandaan komt en hoe je houding en manier van bewegen je klacht beïnvloedt, kan je samen een oplossing bedenken.
​
