Mijn visie

Sinds 2001 ben ik (Marjo Theunissen) werkzaam als oefentherapeut Cesar en houd ik me bezig met het coachen van mensen naar gezond bewegingsgedrag. Ik heb me vaak afgevraagd waarom dit in een praktijkruimte moet plaatsvinden; de dagelijkse activiteiten vinden hier toch niet plaats maar wel bij de client thuis of op de werkplek. Waarom situaties nabootsen met andere materialen terwijl  juist in de client zijn/haar omgeving alles "klopt".  Waarom zoveel tijd spenderen in het navragen van het probleem in een praktijkruimte terwijl de client het ook kan laten zien? Uit onderzoeken komt naar voren dat functioneel oefenen belangrijk en effectief is. Waar kan dit beter dan in de eigen omgeving!

Daarnaast krijgt de zorgverzekeraar steeds meer grip op het werk van de zorgverlener. Sommige eisen zijn goed en verbeteren de kwaliteit maar helaas is er een groeiend aantal regels die ervoor zorgen dat ik steeds meer tijd spendeer aan administratie tijdens en buiten de behandeltijd. Deze tijd wil ik liever aan de client besteden. Het hebben van geen contract heeft het voordeel dat ik hier mijn eigen weg in kan volgen en de zorg kan bieden die de client verdient zonder aan kwaliteit onder te doen! Dus meer face to face met de client ipv face to pc!!

Naast de Oefentherapie aan huis werk ik 2 dagen in de week in een praktijkruimte bij Cesar2Move in Noord-Limburg.

 

Kwaliteit

Ik ben lid van de beroepsvereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) en ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Alleen als voldaan wordt aan de gestelde eisen door de VvOCM én aangetoond kan worden dat de zorgverlener beschikt over actuele kennis en ervaring op zijn vakgebied  (KP) kan de zorgverlener zich registreren én geregistreerd blijven. Te denken valt hierbij aan het regelmatig volgen van vervolgopleidingen en cursussen om zo de kwaliteit van de behandelingen hoog  te houden. Hiermee voldoe ik aan de gestelde kwaliteitseisen.
 

Werkwijze

Door verschillende scholingen en cursussen kan ik een breed scala van hulp aanbieden. Wat ik zelf heel belangrijk vind is dat ik de client niet afhankelijk wil maken van de therapie. Dus tips/adviezen en oefeningen aanbieden om de klachten zelf onder controle te houden. Zelfredzaamheid en zelfmanagement staan hoog in het vaandel. Vragen zoals: "waar moet ik op letten en wat moet ik doen om de klachten te verminderen? " worden beantwoord.

Om de client een eind op weg te helpen kan                       of                als ondersteuning worden gebruikt maar dat is niet het doel.

Binnen 6 behandelingen moet er een vooruitgang zijn in de hulpvraag. Dus geen onnodige lange behandeltrajecten. Bij geen vooruitgang wordt de client teruggestuurd naar de verwijzer of indien nodig doorgestuurd naar een andere zorgverlener.

Een netwerk binnen de regio met andere paramedici is essentieel om de client de best mogelijke zorg te geven. Hier wordt aan gewerkt!                                   

Oefentherapie op uw locatie / aan huis in:

Baexem

Beegden

Grathem

Haelen

Heel

Horn

Panheel

Wessem

06 4756 75 75

 

marjo@beterbewegenenslapen.nl

afspraken in overleg

Molenstraat 16, 6099AK Beegden