top of page

Meer over mij

tweede foto over mij website.JPG

Kwaliteit

Ik ben lid van de beroepsvereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) en ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Alleen als voldaan wordt aan de gestelde eisen door de VvOCM én aangetoond kan worden dat de zorgverlener beschikt over actuele kennis en ervaring op zijn vakgebied  (KP) kan de zorgverlener zich registreren én geregistreerd blijven. Te denken valt hierbij aan het regelmatig volgen van vervolgopleidingen en cursussen om zo de kwaliteit van de behandelingen hoog  te houden. Hiermee voldoe ik aan de gestelde kwaliteitseisen.

Daarnaast krijgt de zorgverzekeraar steeds meer grip op het werk van de zorgverlener. Sommige eisen zijn goed en verbeteren de kwaliteit maar helaas is er een groeiend aantal regels die ervoor zorgen dat ik steeds meer tijd spendeer aan administratie tijdens en buiten de behandeltijd. Deze tijd wil ik liever aan de client besteden. Het contractvrij werken heeft het voordeel dat ik hier mijn eigen weg in kan volgen en de zorg kan bieden die de client verdient zonder aan kwaliteit onder te doen! Dus meer face to face met de client ipv face to pc!!

Naast de Oefentherapie aan huis werk ik 2 dagen in de week in een praktijkruimte bij Cesar2Move in Noord-Limburg.


Werkwijze

Door verschillende scholingen en cursussen kan ik een breed scala van hulp aanbieden. Wat ik zelf heel belangrijk vind is dat ik de cliënt niet afhankelijk wil maken van de therapie. Dus tips/adviezen en oefeningen aanbieden om de klachten zelf onder controle te houden. Zelfredzaamheid en zelfmanagement staan hoog in het vaandel. Vragen zoals: "waar moet ik op letten en wat moet ik doen om de klachten te verminderen? " worden beantwoord.

Om de cliënt een eind op weg te helpen kan (sport)massage of medical taping als ondersteuning worden gebruikt maar dat is niet het doel.

Binnen 6 behandelingen moet er een vooruitgang zijn in de hulpvraag. Dus geen onnodige lange behandeltrajecten. Bij geen vooruitgang wordt de cliënt teruggestuurd naar de verwijzer of indien nodig doorgestuurd naar een andere zorgverlener.

BeterBS_logo01_XL_rgb.jpg
bottom of page